Центральный офис:
г. Киев, ул. Старосельская, 1, оф-7.
Тел.: (044) 221-06-32
тел./факс: (044) 540-77-40

Поиск

Колекційні монети Гібралтару 2023 року

У цього регіону дуже цікава історія. Знаходячись на півдні Піренейського півострова, він є Британською територією. Тому колекційні монети звідси дуже цікаві та мають попит у колекціонерів. Наприклад, на ресурсі https://skupkamonet.com.ua/uk/moneti-gibraltaru-222 регулярно з’являються новинки Королівського монетного двору Монако. Він був заснований у 1868 році, є одним із найстаріших та найпрестижніших установ такого роду та відомий високою якістю продукції та широким спектром послуг. З ним співпрацюють різні країни, включаючи Гібралтар, Андорру, Монако, Сан-Марино та Ватикан. Він також випускає колекціонерські монети для приватних осіб та організацій.

У 2023-му році саме для Гібралтару було викарбувано декілька колекційних монет. Дізнатися вартість старовинної монети або сучасного лоту можна онлайн.

Різдвяна монета (2 фунти) із зображенням Різдва в Гібралтарі

Виготовлена зі срібла 925 проби вагою 31,21 грамма і діаметром 38,61 мм.

На аверсі монети зображений портрет королеви Єлизавети II, а на реверсі - традиційна різдвяна сцена в Гібралтарі, виконана художником Девідом Пітерсоном, з будинком, прикрашеним гірляндами та іграшками, а також ялинка. Поруч із будинком сидить собака та кіт. Навколо присутній напис "CHRISTMAS" (Різдво).

Монету випускали у двох варіантах: звичайному у кількості 25 000 штук та з обмеженим тиражем 10 000 штук.

Монета «70 років королівства королеви Єлизавети II» (1 фунт)

Це також срібна монета.

На аверсі монети зображений портрет королеви Єлизавети II, виконаний скульптором Ієном Ранкіном-Маккензі. Зображення оточене написом "ELIZABETH II D G REGINA F D" (Єлизавета II, Божою милістю Королева, Захисниця Віри).

Герб Гібралтару на реверсі виконаний художником Девідом Пітерсоном. Він складається з двох левів, які тримають щит із зображенням фортеці Гібралтар. Над щитом розташована корона, а під щитом - девіз "Nullius in verba" (Не на словах). Напис навколо герба "GIBRALTAR".

Монета «250 років Королівського флоту» (2 фунти)

На аверсі срібної монети зображений портрет королеви Єлизавети II, оточений написом "ELIZABETH II D G REGINA F D" і виконаний скульптором Ієном Ранкіном-Маккензі.

На реверсі зображений фрегат типу 23, який є одним із найсучасніших кораблів у Королівському флоті. Напис навколо - "250 YEARS ROYAL NAVY" (250 років Королівського флоту).

© АДВАНС ГРУПП, 2008-2011. Охранная сигнализация, пожарные системы, дымоудаление - установка и обслуживание. Установка охранной сигнализации
Made by Arise